POZOR ! Kvôli aktuálnej situácii s prepravnými službami už momentálne negarantujeme doručenie do Vianoc. Stále je však možnosť osobného odberu na odbernom mieste areál Golden City, Stará Vajnorská 11, 831 04 Bratislava.

Výroba beef jerky

Mohlo by sa zdať, že výroba prémiových beef jerky je jednoduchá záležitosť, ale naozaj je to tak ?

 

Na výrobu lahodného sušené mäsa potrebujete mať tradíciu s receptom (ideálne tajným), more skúsenosti, najnovšiu technológiu, tie najkvalitnejšie suroviny a hlavne - obrovské nadšenie.

Nič z toho nechýba vo viac ako 130-ročnej histórii Jack Link's.

 

No ale zjednodušene to robíme takto:

 

1. Najprv starostlivo vyberieme iba to najlepšie hovädzie mäso. Ručne odstránime všetky časti tuku a akékoľvek nedostatky, ktoré by mohli byť po vysušení ťažko "žuvateľné". Vo výrobe ich už strojovo nakrájame na plátky.

vyroba 1

 

2. Podľa tradičného rodinného receptu, plátky mäsa marinujeme v zmesi korenín a ďalších ingrediencíí tak, aby sme dosiahli správny výsledok. Je to práve tajná zmes korenín, čas a spôsob marinovania, ktoré dávajú našim jerky nezabudnuteľnú chuť.

vyroba 2

 

3.  Nasleduje tepelná úprava pri takej teplote, ktorá zničí všetky prípadné baktérie v mäse ale zachová všetky bielkoviny a ostatnú výživu. Finálnou časťou je správne sušenie - čas a vlhkosť vzduchu pri sušení je absolútne kritická pre zachovanie žuvateľnosti a krehkosti mäsa. Táto technológia nás odlišuje od ostatných výrobcov, u ktorých môžete nájsť mäso často príliš vysušené a ťažko žuvateľné.

vyroba 3

 

 

4. Výrobky sú vážené, zabalené do ochranných obalov zaručujúcich trvanlivosť minimálne 12 mesiacov a odoslané do jednotlivých krajín k svojim spotrebiteľom.

 

Ďalej nám už zostáva popriať iba -  Dobrú chuť !

 

                     jerky v bednicke