Dobierkový poplatok neúčtujeme - aktuálne je zdarma !

O Jack Link's

                                                                    from the wilderness 

 

História sušeného mäsa

História spoločnosti je založená na túžbe po americkom sne. Začína sa s prastarým otcom Jacka Linka, Chrisom, ktorý odišiel z Nemecka, aby vybudoval svoj  nový život v USA a položil základy pre Jack Link's. Ale poďme pekne po poriadku.

 

Strava pôvodných Američanov

Boli to práve pôvodní obyvatelia Ameriky ktorý vynašli jerky. Rozrezali bizónie mäso na tenké plátky, ochutili mäso rôznymi bylinkami, ktoré našli v blízkosti, usušili na horúcom letnom slnku a vyúdili ho na ohni. Mäso, s ktorým sa takto nakladalo, slúžilo výborne ako strava pre náročné lovecké expedície vďaka jeho ľahkému transportu a jeho veľkej trvanlivosti. Tiež to dávalo lovcom potrebnú energiu s jeho vysokým obsahom proteínov, železa a len s malým obsahom tuku. 

                                                                                               Equities_-_Signature_Seal_-_B&W_preview-rev-1_small

Chris a Earl

V roku 1885 prichádza Chris do Ameriky. Usadil sa v Minongu severnom Wisconsine a z Nemecka si so sebou doniesol veľké množstvo vynikajúcich mäsových receptov, hlavne na klobásky. Jeho lahôdky sa medzi novousadlíkmi stali legendárne. Farmári and drevorubači prakticky vytrhávali snacky z jeho rúk aby si ich brali do práce či ako lahôdky svojim rodinám.

O niekoľko rokov neskôr Chrisov syn Earl otvoril prvý obchodný dom a mäsiarstvo v meste a pokračoval v rozvíjaníaj starej rodinnej tradície - vyrábal to najlepšie sušené mäso, ktoré človek mohol ochutnať.

 

Ako sa zrodila tradícia.

Earlov syn Wilfred  „Vlk“ Link bol narodený v roku 1916 a rodina mu odovzdala tajomstvá výroby rodinného receptu beef jerky . Wilfred Link bol vyhlásený  chovateľ dobytka a  predal tieto zručnosti aj svojmu synovi Jackovi, naučil ho chovať dobytok, starať sa o mäsový biznis a vyrábať tie najlepšie produkty ešte ako dieťa. O pár rokov neskôr počas lovu s jeho dvomi synmi, Jack prišiel s nápadom výroby jerky podľa starých rodinných receptov a tak zrodila značka Jack Link’s Beef Jerky .

Dnes, po 130 rokoch skúseností, je Jack Link's najväčším a najrýchlejšie rastúcim výrobcom mäsových snackov na svete s dominantným 53 % podielom na trhu.

Firma dnes predáva viac ako 100 rôznych mäsových produktov  vo viac ako 40 krajinách na celom svete.

 

 

 Jack Link vysvetľuje minulosť a budúcnosť firmy.

 

 

Zdroje:http://www.jacklinks.com/about-us/, www.statista.com