Výroba beef jerky

Mohlo by sa zdať, že výroba prémiových beef jerky je jednoduchá záležitosť, ale naozaj je to tak ?

 

Na výrobu lahodného sušené mäsa potrebujete mať tradíciu s receptom (ideálne tajným), more skúsenosti, najnovšiu technológiu, tie najkvalitnejšie suroviny a hlavne - obrovské nadšenie.

Nič z toho nechýba vo viac ako 130-ročnej histórii Jack Link's.

 

No ale zjednodušene to robíme takto:

 

1. Najprv starostlivo vyberieme iba to najlepšie hovädzie mäso. Ručne odstránime všetky časti tuku a akékoľvek nedostatky, ktoré by mohli byť po vysušení ťažko "žuvateľné". Vo výrobe ich už strojovo nakrájame na plátky.

vyroba 1

 

2. Podľa tradičného rodinného receptu, plátky mäsa marinujeme v zmesi korenín a ďalších ingrediencíí tak, aby sme dosiahli správny výsledok. Je to práve tajná zmes korenín, čas a spôsob marinovania, ktoré dávajú našim jerky nezabudnuteľnú chuť.

vyroba 2

 

3.  Nasleduje tepelná úprava pri takej teplote, ktorá zničí všetky prípadné baktérie v mäse ale zachová všetky bielkoviny a ostatnú výživu. Finálnou časťou je správne sušenie - čas a vlhkosť vzduchu pri sušení je absolútne kritická pre zachovanie žuvateľnosti a krehkosti mäsa. Táto technológia nás odlišuje od ostatných výrobcov, u ktorých môžete nájsť mäso často príliš vysušené a ťažko žuvateľné.

vyroba 3

 

 

4. Výrobky sú vážené, zabalené do ochranných obalov zaručujúcich trvanlivosť minimálne 12 mesiacov a odoslané do jednotlivých krajín k svojim spotrebiteľom.

 

Ďalej nám už zostáva popriať iba -  Dobrú chuť !

 

                     jerky v bednicke